THESS – ΒΟΛΤΑ

0
352

 

                           

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ:

Πηγή των πληροφοριών:  http://www.cinemagazine.gr/

  • Το Τετράγωνο-The Square ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Σουηδία/Γερμανία/Γαλλία/Δανία
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Ρούμπεν Έστλουντ
ΣΕΝΑΡΙΟ: Ρούμπεν Έστλουντ
ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Κλάες Μπανγκ, Ελίζαμπεθ Μος, Ντομινίκ Γουέστ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Φρέντρικ Γουένζελ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 142′
ΔΙΑΝΟΜΗ: Feelgood Entertainment

 IMDb7.7/10

Επιβεβαιώνοντας τις υποσχέσεις που έδωσε πριν τρία χρόνια με το «Ανωτέρα Βία», ο ταλαντούχος Σουηδός σκηνοθέτης επιστρέφει κινηματογραφικά με μια ιδεολογική και άκρως απολαυστική tour de force ταινίας που εγκατέλειψε το πρόσφατο Φεστιβάλ Καννών με τον Χρυσό Φοίνικα.

Από τον Λουκά Κατσίκα

Ένα πρωί, βγαίνοντας από ένα υψηλού προφίλ μουσείο μοντέρνας τέχνης της Στοκχόλμης στο οποίο εργάζεται ως επιμελητής, ο Κρίστιαν καταλήγει με το κινητό τηλέφωνο και το πορτοφόλι του κλεμμένα. Η δυσάρεστη αυτή συγκυρία είναι μόλις η αρχή μιας σειράς από ατυχή συμβάντα τα οποία όχι μόνο διαταράσσουν όλο και περισσότερο την πολυτελή και τακτοποιημένη στην εντέλεια ζωή του, αλλά και θέτουν σε σοβαρή απειλή την επαγγελματική του ακεραιότητα.

Μαύρη κωμωδία που προτιμά να σερβίρει το χιούμορ της μονίμως με μια δόση κινδύνου και απροόπτου, το «Tετράγωνο» διευρύνει την προβληματική του Ρούμπεν Έστλουντ επάνω στα πολλαπλά κοινωνικά προσωπεία που υιοθετούν βολικά οι περισσότερο ευνοημένοι κάτοικοι των σύγχρονων δυτικών κοινωνιών προκειμένου να μεταμφιέσουν πίσω από αυτά τις ανεπάρκειες και τις ενοχές τους.

Πλούσια δεξαμενή από ιδέες και απόψεις οι οποίες παρατίθενται χωρίς να αγωνιούν να προσφέρουν διδάγματα και απαντήσεις.

Οι στόχοι στους οποίους εκτοξεύει την πνευματώδη του σάτιρα ο σκηνοθέτης είναι, αυτή τη φορά, πολλοί. Το «Tετράγωνο» ξεκινά από μια σκωπτική ματιά στα χρηματοθήρα και γεμάτα υποκρισία περιβάλλοντα της μοντέρνας τέχνης, αλλά και στην πολιτιστική έκπτωση ως παράγωγο ενός ηθικά χρεοκοπημένου κόσμου, προτού ανοιχτεί σε έναν ευρύτερο και μακάβρια αστείο στοχασμό πάνω στα όρια της ελεύθερης έκφρασης, τις κρυμμένες τυραννίες της πολιτικής ορθότητας, τα αγεφύρωτα ταξικά χάσματα που καμία καλλιτεχνική χειρονομία δεν μπορεί να εκμηδενίσει, τον ανθρωπισμό ως εμπορεύσιμο είδος και την πραγματική τέχνη, που δεν είναι τελικά άλλη από τη ζωή και το χρέος καθενός να την μεταχειριστεί όσο το δυνατόν σωστότερα.

Όλα αυτά τα συστατικά ο Έστλουντ τα αναπτύσσει στην ταινία του μέσα από μια σειρά από κοφτερές σε ακρίβεια και παρατήρηση κωμικοτραγικές βινιέτες που γαργαλούν παραβολικά τον θεατή, του ζητούν να σκεφτεί πέρα από τα όσα αντικρίζει στην οθόνη και τον σπρώχνουν ευγενικά να τοποθετηθεί απέναντί τους. Πλούσια δεξαμενή από ιδέες και απόψεις οι οποίες παρατίθενται χωρίς να αγωνιούν να προσφέρουν διδάγματα και απαντήσεις, το «Tετράγωνο» ενδεχομένως ανοίγει περισσότερα διαλογικά μέτωπα απ’ όσα αντέχει να διαχειριστεί και προς το τέλος χάνει λίγο την αφηγηματική του οξύτητα. Στην ουσία όμως πρόκειται για ένα ιδιαιτέρως διαυγές φιλμ που χειρίζεται εποικοδομητικά τις ειρωνείες και τους σαρκασμούς του, γελώντας μέσα από τα δόντια με την διαρκή μας Ανθρώπινη Κωμωδία.

 

  • Θαύμα-Wonder

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: ΗΠΑ
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Στίβεν Τσμπόσκι
ΣΕΝΑΡΙΟ: Στίβεν Τσμπόκι, Στιβ Κόνραντ, Τζακ Χορν
ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Τζούλια Ρόμπερτς, Όουεν Γουίλσον, Τζέικομπ Τρέμπλεϊ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Ντον Μπέρτζις
ΜΟΥΣΙΚΗ: Μαρτσέλο Ζάρβος
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 113′
ΔΙΑΝΟΜΗ: Spentzos Film

IMDb 8.1/10

Ένα 10χρονο αγόρι και ο περίγυρος του οδηγούνται σε μια σειρά συναισθηματικών υπερβάσεων, όταν το πρώτο βγαίνει από το σπίτι και το κράνος που φορά μόνιμα και αποκαλύπτει σε νέους φίλους και συμμαθητές το διαφορετικό πρόσωπό του. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Ένα δεκάχρονο αγόρι, ο Όγκι, έχει γεννηθεί με δυσμορφία εξαιτίας μιας σπάνιας γενετικής διαφοροποίησης και μετά από χρόνια εκπαίδευσης στο σπίτι, επεμβάσεων που δεν κατάφεραν να κρύψουν το πρόβλημα και ένα κράνος αστροναύτη που το φορά μόνιμα στο δρόμο για να κρύβεται από τον υπόλοιπο κόσμο, θα πρέπει να βρει το θάρρος να αντιμετωπίσει τον κόσμο. Πηγαίνει για πρώτη φορά σχολείο, βγάζει το κράνος του και έρχεται αντιμέτωπο με την αναπόφευκτη προκατάληψη.

Καταλαβαίνετε πως ένα τέτοιο φιλμ, βασισμένο σε μπεστ σέλερ, με αναγνωρίσιμους stars και στοχευμένη έξοδο κατά την εορταστική περίοδο θα ήταν αφύσικο να μη ρέπει προς το μελό. Πρόκειται για μια ιστορία πολλαπλών υπερβάσεων, πρώτα από το ίδιο το παιδί και στη συνέχεια από γονείς, φίλους και συμμαθητές που δεν προκύπτουν αναίμακτα αλλά μέσα από συνεχείς συγκρούσεις και αρχικές απογοητεύσεις, προετοιμάζοντάς μας για αρκετά μαθήματα ζωής σε έναν αυστηρό, διδακτικό τόνο.

Η δουλειά του Στίβεν Τσμπόσκι είναι κυρίως να βρει την ισορροπία στη διαχείριση ενός τέτοιου υλικού. Ο άνθρωπος που έκανε το γλυκύτατο «The Perks of Being a Wallflower» πριν 5 χρόνια, γεμίζει την ταινία του με φυγόκεντρες ιδέες, μελετώντας περισσότερο τους συμπληρωματικούς χαρακτήρες ώστε όχι μόνο να απαλύνει την ιστορία αλλά και να μας μιλήσει για την ιστορία του Όγκι μέσα από το πρίσμα των άλλων. Έτσι για παράδειγμα βλέπουμε να γίνεται focus στη μεγαλύτερη αδερφή του παιδιού, που έχει μπει στην εφηβεία και μοιραία νιώθει παραγκωνισμένη από γονείς και φίλους, αλλά και σε παιδιά από το σχολείο, κάποια από τα οποία επέλεξε κρυφά ο διευθυντής ως τα πιο κατάλληλα για να στρώσουν το χαλί της υποδοχής του Όγκι.

Η επιλογή της πολυπρισματικής αφήγησης είναι αναμενόμενα βοηθητική προς την ταινία, κάνοντας τις ανθρώπινες υπερβάσεις πιο φυσικές και κατανοητές, αλλά και δίνοντας ένα αποτέλεσμα που αφορά κυρίως τον περίγυρο του παιδιού και όχι το ίδιο το παιδί – άλλωστε ο πρώτος είναι που πρώτα πρέπει να αλλάξει στάση ζωής. Εκεί που χάνεται η ισορροπία στο εγχείρημα είναι κυρίως στη δεσπόζουσα παρουσία της μητέρας, με τη Τζούλια Ρόμπερτς να μην διατηρεί αυτό το κλίμα αυτοσυγκράτησης που κυνηγά η αφήγηση και να δίνει την περισσότερη ώρα ένα προσωπικό show, την ίδια ώρα που ο πατέρας Όουεν Γουίλσον μοιάζει να βρίσκεται, χαλαρός και άνετος, στο «Marley & Me». Το ίδιο γίνεται με την εξέλιξη της ταινίας και την ανάγκη της ιστορίας να μας τονίζει πως σε όλα τα πρόσωπα που απαρτίζουν το περιβάλλον του Όγκι υπάρχει κάτι θετικό για το μέλλον, με μια σειρά διαλόγων που μοιάζουν πια εξωπραγματικά διδακτικοί και σου υπενθυμίζει πως βλέπεις κάτι fictional που μάλλον δε θα συνέβαινε στην πραγματικότητα.

Όπως και να ‘χει, το «Θαύμα» είναι πρωτίστως αξιοπρεπές, τουλάχιστον στη μεγαλύτερη διάρκειά του, λόγω της μάχης που δίνει να μην καταλήξει δακρύβρεχτο. Η κορύφωσή του δε βοηθά προς αυτό το σχέδιο, όμως σε σχέση με αντίστοιχες ταινίες του παρελθόντος που βγαίνουν κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και αποτελούν ένα επιθετικό κύμα προσποιημένης ανθρωπιάς, εδώ ξεχωρίζει η προσπάθεια αποφυγής της αμετροέπειας.

 

 

ΕΚΘΕΣΗ:

  Στη Δίνη του Μεγάλου Πολέμου: Η Θεσσαλονίκη της Στρατιάς της Ανατολής

Αυθεντικά αντικείμενα της εποχής και πρωτότυπα φωτογραφικά άλμπουμ επιχειρούν να ανασυνθέσουν ιστορικά τον τόπο και τον χρόνο.

14 Δεκεμβρίου 2017 – 30 Σεπτεμβρίου 2018

Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού διοργανώνει την περιοδική έκθεση με τον τίτλο «Στη Δίνη του Μεγάλου Πολέμου: Η Θεσσαλονίκη της Στρατιάς της Ανατολής», στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων «Ευτυχία Κουρκουτίδου Νικολαΐδου». Η έκθεση που θα  διαρκέσει από τις 14 Δεκεμβρίου 2017 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2018 είναι μια παραγωγή του Μουσείου και εντάσσεται στο Κεντρικό Πρόγραμμα της 6ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης που διοργανώνεται από το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης). Πρωτότυπα φωτογραφικά άλμπουμ με λήψεις της επίσημης Φωτογραφικής Υπηρεσίας της Στρατιάς της Ανατολής (Séction Photographique de l’Armée d’Orient, SPAO), αλλά και άλλες ερασιτεχνικής παραγωγής, γυάλινες διαφάνειες προβολής, ζωγραφικά έργα, επιστολικά δελτάρια, σχέδια και εκδόσεις της εποχής επιχειρούν να ανασυνθέσουν ιστορικά τον τόπο και τον χρόνο. Αναπαραστάσεις που μεταφέρουν την εικόνα ότι στη δίνη του  Μεγάλου Πολέμου (1914-1918) η Θεσσαλονίκη βρέθηκε κυριολεκτικά στο «μάτι του κυκλώνα». Μια φαινομενική νηνεμία που διαφαίνεται σε στερεότυπα που δημιουργήθηκαν ή διατηρήθηκαν την περίοδο αυτή: οι «Κηπουροί της Θεσσαλονίκης» για τους στρατιώτες της πολεμικής απραξίας των μετόπισθεν, «η πολυπόθητη πόλη» και «το μαργαριτάρι του Αιγαίου» για τη γραφική και εξωτική Θεσσαλονίκη. Στην έκθεση συμπεριλαμβάνονται αυθεντικά αντικείμενα της εποχής από τη δωρεά του Γεώργιου Κιουρτζιάν προς το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού. Οι φορείς οι οποίοι συνέβαλλαν με υλικοτεχνική υποδομή και δανεισμό εκθεμάτων στην πραγματοποίηση της έκθεσης είναι οι εξής: Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας-Παράρτημα Κεντρικής Μακεδονίας, Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης ΑΠΘ, Ιστορικό Αρχείο Μακεδονίας, Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης, Ιστορικό Συλλεκτικό Αρχείο Θεσσαλονίκης Μάνου Μαλαμίδη και Yiakoumis / Pierre de Gigord, Kallimages, Paris. Επιπλέον, συνεργάστηκαν με το Μουσείο δανείζοντας εκθέματα οι συλλέκτες: Αρσέν και Ρουπέν Καλφαγιάν, Γιώργος Κωνσταντινίδης, Βύρωνας Μήτος, Βασίλης Νικόλτσιος, Άλκης Ξανθάκης, Διονύσης Στεργιούλας.

 

Εισιτήρια

Κανονικό: 8€
Μειωμένο: 4€

1η Νοεμβρίου – 31η Μαρτίου:
Εισιτήριο για όλους: 4€

   «Όπως σε θέλω σ’ ονειρεύομαι…» έκθεση φωτογραφίας της Φλώρα Χατζηπαντελή

Μια νέα έκθεση φωτογραφίας εγκαινιάζεται στη «Ζώγια», στην οδό Αλ. Σβώλου 54, το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017, στις 20.00. Η Φλώρα Χατζηπαντελή εκθέτει φωτογραφίες της από μια πραγματικότητα που το βλέμμα της ενίοτε τη συλλαμβάνει ως όνειρο! Εικόνες ενός κόσμου θαυμαστού, παρά την επιμονή των πραγμάτων.
Η Φλώρα Χατζηπαντελή γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Στις φωτογραφίες της αποτυπώνει την ομορφιά της ζωής, μέσα από τις καθημερινές της διαδρομές στην πόλη, μέσα από ένα βλέμμα, ένα χαμόγελο, ένα φυσικό τοπίο.
Αγαπά ιδιαίτερα τις λιτές συνθέσεις, γιατί πιστεύει πως η απλότητα ξεκουράζει την ψυχή, πράγμα το οποίο αντανακλάται στις φωτογραφίες της. ‘Η προέκταση το χεριού της’ όπως αποκαλεί τη φωτογραφική της μηχανή, την ακολουθεί παντού.  Η αγάπη της αυτή, έχει τα τελευταία χρόνια αποκτήσει επαγγελματικό χαρακτήρα.
«Όπως σε θέλω σ’ ονειρεύομαι…»

Φλώρα Χατζηπαντελή

Εγκαίνια: Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017, 20.00

Διάρκεια έκθεσης: 9/12/17 – 8/1/18

 

 

ΜΟΥΣΙΚΗ :

  Γεωργία Νταγάκη στο club του Μύλου

Η Γεωργία Νταγάκη παίρνει τα τραγούδια και τη λύρα της και  ξανανεβαίνει  Θεσσαλονίκη για- μια μοναδική παράσταση στο club του Μύλου, το Σάββατο 6 Ιανουάριου.
Η ερμηνεύτρια και εξαιρετική μουσικός από την Κρήτη, που μέσα σε λίγα χρόνια κατάφερε να γοητεύσει τόσο το ελληνικό όσο και το ξένο κοινό, και  κυκλοφόρησε τα τραγούδια της σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, θα παρουσιάσει τη νέα της μουσική της παράσταση το Σάββατο 6 Ιανουάριου στο club του Μύλου

Το πρώτο μέρος του προγράμματος θα φέρει αποκλειστικά το προσωπικό μουσικό στίγμα της καθώς θα περιλαμβάνει τραγούδια της προσωπικής της δισκογραφίας, από τα πιο πρόσφατα “Ποια δύναμη” και “Σύννεφο θα γίνω” μέχρι τα παλαιότερα “Δε λέει η καρδιά να μάθει” και “Σκέτος εγώ” ενώ δεν θα λείπει και το σήμα – κατατεθέν της, η λύρα, με την οποία θα παίζει πρωτότυπες διασκευές από την Κρήτη και την «Πετροπέρδικα» μέχρι το Λiβερπουλ και το “ELEΑNOR REGBY” των Beatles

Το δεύτερο μέρος θα είναι καθαρά επικοινωνιακό με τραγούδια δημιουργών όπως οι Ξαρχάκος, Χατζιδάκις, Μικρούτσικος, Τζαβέλας, Κραουνάκης, Νικολακοπούλου, Αφροδίτη Μάνου, Σαββόπουλος, Δουρδουμπάκης κ.α. Τραγούδια διαφορετικών αποχρώσεων, λαϊκά, παραδοσιακά, μελωδικές μπαλάντες αλλά και ρυθμικά κομμάτια με τα οποία έχουμε όλοι ταυτιστεί καθώς μιλούν κατευθείαν στην καρδιά μας.

Παίζουν οι μουσικοί:
ΛΟΥΚΆΣ ΚΑΛΑΝΤΖΆΚΟΥ :ΤΥΜΠΑΝΑ
ΝΙΚΟΣ ΤΑΒΟΥΛΑΡΗΣ:  ΚΙΘΆΡΑ
ΡΙΓΑΣ ΒΟΡΙΑΣ: ΜΠΆΣΟ
ΝΊΚΟΣ ΣΤΑΔΙΑΤΗΣ: ΑΚΟΡΝΤΕΌΝ

Επιμέλεια ήχου
ΣΑΚΗΣ ΠΥΡΙΟΧΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΑ ΝΤΑΓΑΚΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018
Μύλος Club
Ανδρέου Γεωργίου 56, περιοχή Σφαγεία
Ώρα προσέλευσης: 21:30
Προπώληση: 8 ευρώ
Ταμείο: 10 ευρώ
Τηλ κρατήσεων καθημένων: 2310.510081, 6949950530
ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:
ΣΑΡΩΘΡΟΝ (Λαδάδικα, Κατούνη 17 – 2310.538282)
JOLLITY (Εύοσμος, Παύλου Μελα 25, 2310. 759409
Ηλιοτρόπιο Café (Πλ.Ναυαρίνου 14, τηλ.2310278515)

 

♪ <<100 τσιγγάνικα βιολιά>> στο Μέγαρο Μουσικής

Μετά τις 2 sold out παραστάσεις πέρυσι στο Ηρώδειο η αγαπημένη ορχήστρα του ελληνικού κοινού έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης για 3 μοναδικές εμφανίσεις στις 5 και 6 Ιανουαρίου 2018.
Καλωσορίζουμε μαζί με τη νέα χρονιά, το ένστικτο, το εκρηκτικό ταμπεραμέντο και την πηγαία ενέργεια της μεγαλύτερης τσιγγάνικης συμφωνικής ορχήστρας του κόσμου! 54 βιολιά, 10 βιόλες, 10 τσέλα, 10 κοντραμπάσα, 10 κλαρινέτα, 6 κύμβαλα και 100 απίθανοι δεξιοτέχνες μάς φέρνουν την ψυχή του τσιγγάνικου λαού, ενός λαού που παίζει μουσική με την ίδια φυσικότητα που αναπνέει.
Το όνομα της Ορχήστρας στα ουγγρικά είναι «Szaztagu Ciganyzenekar», που σημαίνει «100μελής Τσιγγάνικη Ορχήστρα»: 100 μουσικοί που παίζουν ενστικτωδώς, χωρίς παρτιτούρα, μακριά από κάθε πρωτόκολλο. Οι μουσικοί αυτοσχεδιάζουν, επεμβαίνουν και κάνουν παραλλαγές χωρίς ποτέ να προδίδουν τις συνθέσεις –αντίθετα τις εμπλουτίζουν. Παίζουν με την ελευθερία μιας αυθόρμητης τσιγγάνικης γιορτής, αλλά και την ακρίβεια και τον απόλυτο συγχρονισμό ενός βιεννέζικου κλασικού συνόλου.
Στην Ορχήστρα συμμετέχει η «αφρόκρεμα» των τσιγγάνων μουσικών της Ουγγαρίας. Εξέχουσα θέση κατέχουν ο Jószef Lendvai Csócsi που είναι ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής και ηγέτης της Ορχήστρας, ενώ ένα από τα πιο εκλεκτά μέλη της είναι ο Oszkar Okros, ο καλύτερος μουσικός κυμβάλου στον κόσμο.

THE BUDAPEST GYPSY SYMPHONY ORCHESTRA
«100 τσιγγάνικα βιολιά»
ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018 ΣΤΙΣ 5:00 MM & 9:00 MM

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ:
Α ΖΩΝΗ: 65 ΕΥΡΩ, Β ΖΩΝΗ: 55 ΕΥΡΩ, Γ ΖΩΝΗ: 40 ΕΥΡΩ, Δ ΖΩΝΗ: 30 ΕΥΡΩ,
Δ ΖΩΝΗ (ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ&ΑΝΕΡΓΩΝ): 20 ΕΥΡΩ, Ε ΖΩΝΗ (ΠΕΡ. ΟΡΑΤ.): 20 ΕΥΡΩ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ / ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ:2310 895 938, WWW.TCH.GR

 

 «Ο Αττίκ στο Παρίσι … και άλλες ιστορίες» με το Γιώργη Χριστοδούλου στο Αθήναιον

O Γιώργης Χριστοδούλου παρουσιάζει τη μουσική παράσταση για 2 μόνο παραστάσεις τα άγνωστα “χαμένα” τραγούδια του Αττίκ από την εποχή που αυτός ζούσε στο Παρίσι, οι ελληνικές επιτυχίες του που ακολούθησαν, οι έρωτες και η ζωή του ξετυλίγονται στο πρώτο μέρος της βραδιάς, ενώ στο δεύτερο, ο Γιώργης με τη ζεστή φωνή του και τις αφηγήσεις του, ζωντανεύει την ατμόσφαιρα των παλιών καμπαρέ του μεσοπολέμου. “Το πρωί με ξυπνάς με φιλιά”, “Πόσο λυπάμαι”, “Πάμε σαν άλλοτε”, “Ζητάτε να σας πω” και τόσα άλλα, κάθε τραγούδι και μια μοναδική ιστορία.

Για ποια γυναίκα γράφτηκε το “Ας ερχόσουν για λίγο”, με ποιόν “περίεργο” τρόπο γίνονταν γνωστά τα τραγούδια πριν το ραδιόφωνο, υπήρχε ελαφρύ “επαναστατικό” τραγούδι πριν τον Θεοδωράκη;

Αυτά και άλλα τόσα ερωτήματα απαντώνται στη γεμάτη χιούμορ και συγκίνηση παράσταση του Γιώργη Χριστοδούλου  τον οποίο συνοδεύει ο ταλαντούχος  Χάρης Σταυρακάκης στο πιάνο και το ακορντεόν.

ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
του ΓΙΩΡΓΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
Ο ΑΤΤΙΚ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ…. ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ 6 & ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, 21:00
Θέατρο Αθήναιον (μικρή σκηνή),
Βασ. Όλγας 35 Θεσσαλονίκη
Πληροφορίες: 2310 832 060,

Αρχική

Προπώληση:  Public, Ticketservices, ταμείο του θεάτρου (2310 832060)
Προπώληση (μέχρι 25/12) : 13 ευρώ |10 ευρώ φοιτητικό, ανέργων
Τιμές εισιτηρίων (από 26/12): 15 ευρώ | 13 ευρώ φοιτητικό, ανέργων

Παραγωγή: Μικρή Άρκτος, www.mikri-arktos.gr
Οργάνωση παραγωγής: Γερολυμάτου Βιβή, Παπαδόπουλος Απόστολος
2107610616, 6985 933 290, 6977 626 168, events@mikri-arktos.gr

 

Θέατρο:

Κάρμεν Ρουγγέρη: Ο Μαγικός Αυλός στο Μέγαρο Μουσικής

 

 

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης 25ης Μαρτίου και Παραλία, Θεσσαλονίκη

1 Ιαν 2018 - 14 Ιαν 

Ημέρες & Ώρες Παραστάσεων: Δευ 1/1 – 18:00, Τρι 2/1 – 18:00, Τετ 3/1 -18:00, Πεμ 4/1 – 18:00, Σαβ 6/1 – 18:00, Κυρ 7/12 – 11:30, Σαβ 13/1 – 18:00, Κυρ 14/1 – 11:30

 

Η όπερα Ο Μαγικός Αυλός μεταμορφώνεται σε ένα μουσικό παραμύθι πλημμυρισμένο από τις υπέροχες μελωδίες του μοναδικού συνθέτη. Το έργο έχει  συναρπαστική πλοκή που είναι σίγουρο ότι θα κερδίσει το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων προσφέροντας  στα παιδιά χαρά, διασκέδαση, αλλά και πολλά   πολλά μηνύματα.  Ο πρίγκιπας Ταμίνο -σύμβολο της αρετής και της αγάπης, βρίσκει στο πρόσωπο της Παμίνας το ιδανικό ταίρι. Όμως το ζευγάρι θα  περάσει  από πολλές δοκιμασίες. Με όπλο την αγάπη, οι ήρωές μας  θα νικήσουν και θα ενωθούν για πάντα. Μαζί τους ο Παπαγκένο, ένας τρισχαριτωμένος παραμυθένιος ήρωας που με τις σκανδαλιές του θα χαρίσει στα παιδιά στιγμές χαράς και γέλιου. Το έργο τελειώνοντας βρίσκει τους δυο εχθρούς, βασίλισσα της νύχτας και βασιλιά της μέρας, ενωμένους. Το καλό θα νικήσει το κακό και θα απλωθεί σ’ όλη τη γη.

 

Παίζουν οι ηθοποιοί:
Γιώργος Διαμαντίδης (Μονόστατος/Ιερέας), Μαριλένα Ζουμπούλογλου (Παμίνα/ Πρώτη Κυρία), Μάγδα Θεοσίδου (παιδάκι/πουλί/μαϊμού), Λευτέρης Καλπακτσίδης (Ταμίνο), Ηλέκτρα Κόντογλου (Βασίλισσα της Νύχτας), Νίκος Κύρτσος (Παπαγκένο), Σοφία Μπερμπερίδου (Παπαγκένα/Δεύτερη Κυρία), Πλάτων Τσιπίδης (Ζαράστρο/Σκουλαρίκης), Ελισάβετ Χατζηβασιλείου (Τρίτη Κυρία)

 

  • «Θησέας και Αριάδνη στο Νησί των Ταύρων» στο Θέατρο Κολοσσαίον

Κολοσσαίον Λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας 150 Θεσσαλονίκη

Από 30 Σεπ 2017

 

Εορταστικό πρόγραμμα: Δευ 25/12 – 17:00, Τρι 26/12 – 11.30 & 17:00, Τετ – 27/12 – 17:00, Σαβ 30/12 – 17:00, Παρ 5/1 – 17:00, Σαβ 6/1 – 17:00, Κυρ 7/1 – 11:30 

 

Μετά την μεγάλη επιτυχία της περσινής χρονιάς, « O Ιάσονας και το Χρυσόμαλλο Δέρας», η ίδια καλλιτεχνική ομάδα, παρουσιάζει στο Θέατρο «Κολοσσαίον», τον «Θησέα και η Αριάδνη στο Νησί των Ταύρων», μια παράσταση που συνδυάζει το υπερθέαμα με το διδακτικό χαρακτήρα των αρχαιοελληνικών μύθων.

Η παράσταση που άλλαξε τα δεδομένα του παιδικού θεάτρου, έρχεται στη Θεσσαλονίκη!

Η βραβευμένη από την Ακαδημία Θεάτρου παράσταση, που αποθεώθηκε από 150.000 θεατές στην Αθήνα, συνδυάζει την ψυχαγωγία και το υπερθέαμα με το διδακτικό χαρακτήρα των αρχαιοελληνικών μύθων.

Η παράσταση αφηγείται την ιστορία του μυθικού ήρωα Θησέα, γιου του βασιλιά Αιγέα και ιδρυτή της Αθήνας. Ο Θησέας, μετά από άθλους που κόβουν την ανάσα, ταξιδεύει στην Κρήτη και, με τη βοήθεια των Θεών και της όμορφης Αριάδνης, κατατροπώνει τον Μινώταυρο. Η πλοκή καθηλώνει: στην περιπέτεια συμμετέχει όλη η ελληνική μυθολογία – ήρωες, θνητοί, υπέροχα αλλά και φοβερά υπερφυσικά όντα και ασφαλώς οι Ολύμπιοι Θεοί.
Από άθλο σε άθλο κι από πόλη σε πόλη υφαίνονται πλεκτάνες, μίση, πάθη, αλλά και φιλίες και έρωτες και πάνω απ’ όλα αγάπη. Στο δρόμο του Θησέα λαχαίνουν μάχες, φουρτούνες, γοργόνες –οι περιπέτειες για τους αληθινούς ήρωες δεν τελειώνουν ποτέ. Επί σκηνής παρελαύνουν παλάτια, θάλασσες, φρούρια, πλοία, λαβύρινθοι, γοργόνες, ταύροι – ταυροκαθάψια – θεοί που αναδύονται από τα έγκατα της γης, ή πέφτουν από τον ουρανό, ήρωες, θνητοί, φωτεινά αλλά και σκοτεινά υπερφυσικά όντα!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πληροφορίες:

Από τις 30 Σεπτεμβρίου 2017
Παραστάσεις: Σάββατο 5.00 μμ & Κυριακή 11.30 πμ (καθημερινές για σχολεία)

Τιμές εισιτηρίων : 12 €
Προπώληση : viva.gr & ταμείο θεάτρου 2310 834 996

Θέατρο Κολοσσαίον
Βασ.Όλγας 150
τηλ. 2310 834 996

LEAVE A REPLY