THESS – ΒΟΛΤΑ

0
278

   

30-31/12/2017

ΘΕΑΤΡΟ:

·         «Τσάι Party» με τον Stand Up Comedian Ανδρέα Πασπάτη στο Θέατρο Αθήναιον

Μετά τις Sold out παραστάσεις σε Αθήνα και επαρχία, ο Ανδρέας Πασπάτης, ένας κωμικός με μεγάλη πορεία στην ελληνική stand up comedy σκηνή, συγκεντρώνει τα καλύτερά του κείμενα και τα παρουσιάζει στην σόλο του παράσταση, «Τσάι Party» από 15 Δεκεμβρίου και για μόνο 6 παραστάσεις στο Θέατρο Αθήναιον.
O Ανδρέας Πασπάτης με έξυπνο χιούμορ, γρήγορες εναλλαγές θεματολογιών και εύστοχη τοποθέτηση, σχολιάζει και καυτηριάζει ό,τι γίνεται γύρω μας.
Λίγα λόγια για τον κωμικό:
Ο Ανδρέας Πασπάτης ασχολείται επαγγελματικά µε το standup comedy. Ξεκίνησε την ενασχόληση του µε την κωμωδία το 2007. Μετράει εμφανίσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη αλλά και στο Λονδίνο όπου έχει συμμετάσχει και σε παραστάσεις του comedy central. Το 2015, μαζί με την Ήρα Κατσούδα, διοργάνωσαν και συμπαρουσίασαν, το πρώτο stand up comedy battle, και το 2016 το πρώτο ζωντανό comedy talk show “The Comedians”, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, στην Αθήνα. Έχει συμμετάσχει στο «Stand up for U» για το πρόγραμμα «Νονός της Unicef», που αναμεταδόθηκε από τον ALPHA.. Ιδρυτής και πρόεδρος της comedy society του Brunel University (London), παραδίδει standup comedy workshops και διοργανώνει βραδιές OpenMic. Σπούδασε Πληροφορική (Α.Π.Θ.) και Game Design (Brunel University London).
Θέατρο Αθήναιον / Μικρή Σκηνή – Βασιλίσσης Όλγας 35
Τηλέφωνο | 2310 832 060
Παραστάσεις | Από 15-30 Δεκεμβρίου
Ημέρες & ώρες παραστάσεων | Παρασκευή & Σάββατο στις 21:30
Διάρκεια | 70 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)
Εισιτήρια | 10 ευρώ
Προπώληση | Ηλεκτρονικά στο ticketservices.gr και στο ταμείο του Θεάτρου Αθήναιον (ημέρες και ώρες παραστάσεων)

  • «Τα Κόκκινα Χριστούγεννα Της Κάρλα Δεμβριέντες» στο Θέατρο Ταξίδι Ονείρου

 Ένας απομονωμένος πύργος. Η Κάρλα με τον σύζυγό της και την υπηρέτρια περιμένουν τη δεσποινίδα του πύργου. Όταν ξαφνικά, έρχεται ένας άγνωστος. Και η κουνιάδα της Κάρλα. Το χιόνι δυναμώνει… Ένας φόνος!
Κι όλοι αποκλεισμένοι….στον πύργο της Κάρλα Δεμβριέντες!

Μαύρη Κωμωδία «Τα Κόκκινα Χριστούγεννα Της Κάρλα Δεμβριέντες»
Ένα έργο της Μαίρης Μυλωνά και της Αλίκης Ροβέρτου.
Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Ηλιάδης.
Γραφιστικά: Σωτήρης Ψαλτίδης.

Παίζουν (με σειρά εμφάνισης) : Κατάνα: Ελευθερία Καμπαγιοβάνη, Καντίνιο: Αστέριος Γκουτζούδης, Καρολίνα: Αλίκη Ροβέρτου, Κάρμεν: Αλέκα Καπουσούζη
Στο ρόλο της Κάρλα Δεμβριέντες ο Βαγγέλης Ηλιάδης.
Παραστάσεις:
Κάθε Παρασκευή και Σάββατο του Δεκέμβρη 2017 από 8 έως 30/12), στις 21.15.
Εισιτήρια: Κανονικό 9 ευρώ, μειωμένο 7 ευρώ
Θέατρο Ταξίδι Ονείρου, Στεφάνου Τάττη 3, περιοχή Αγίας Σοφίας.
Λόγω της περιορισμένης χωρητικότητας ο αριθμός των θεατών δεν ξεπερνά τα 30 άτομα.
Τηλέφωνο κρατήσεων: 6972702870.
Διάρκεια παράστασης 70 λεπτά.

 

  • «Γκιακ» στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών

    H εξαιρετικά πετυχημένη παράσταση «Γκιακ» του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών από την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου, μετά από τις 6 sold out παραστάσεις που δόθηκαν στην Αθήνα, στο Εθνικό Θέατρο.

Πρόκειται για τη θεατρική μεταφορά της βραβευμένης συλλογής διηγημάτων του Δημοσθένη Παπαμάρκου, σε σκηνοθεσία Γεωργίας Μαυραγάνη, τη «συγκλονιστική εξομολόγηση ψυχής» που έδρεψε δάφνες από κοινό και κριτικούς.

«Σε ένα τραπέζι γάμου κάπου στα χωριά της Λοκρίδας, σε μια γιορτή «ένωσης» θα ξετυλιχθούν οι ιστορίες των συνδαιτυμόνων, δηλαδή οι ιστορίες του Γκιακ. Γκιακ σημαίνει στα αρβανίτικα αίμα, συγγένεια εξ αίματος, βεντέτα, αντεκδίκηση και φυλή. Οι πρωταγωνιστές αυτών των ιστοριών, αρβανίτες από τα χωριά της Λοκρίδας, έχουν πολεμήσει στη μικρασιατική εκστρατεία κι έχουν όλοι βιώσει το βίαιο τραύμα του πολέμου και της μάχης. Όταν πια επιστρέφουν στον τόπο τους δεν είναι οι ίδιοι. Θα συγκρουστούν με τις παραδοσιακές αξίες της κοινωνίας που τους άνδρωσε και θα κλονιστούν βαθιά, καθώς τίποτα πια στη θέαση του γύρω τους κόσμου δεν είναι το ίδιο. Με έναν τραχύ λαϊκό και έντονα προφορικό λόγο, θα εκμυστηρευτούν τις ιστορίες τους και θα μας κάνουν κοινωνούς των ηθικών και ψυχικών τους διλλημάτων, μεταφέροντας ταυτόχρονα με το δικό τους προσωπικό «ντοκουμέντο» τη βίαιη μεταμόρφωση όλου του σύγχρονου ελληνικού κράτους».
Παίζουν με αλφαβητική σειρά:  Ιωάννα Δεμερτζίδου, Νικόλαος Κουσούλης, Εμμανουέλα Μαγκώνη, Δημήτρης Μορφακίδης, Παναγιώτης Παπαιωάννου, Μιχάλης Σιώνας, Άννη Τσολακίδου
«Γκιακ» του Δημοσθένη Παπαμάρκου: Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών
Έναρξη: Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017
Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Τετάρτη: 18.00, Πέμπτη-Παρασκευή-Σάββατο 21:00, Κυριακή 19.00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
ΤΕΤΑΡΤΗ- ΠΕΜΠΤΗ:
Γενική είσοδος: 5  ευρώ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:
Κανονικό εισιτήριο: 10  ευρώ
ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ:
Κανονικό εισιτήριο: 13 ευρώ
Εκπτωτικό εισιτήριο: 8 ευρώ (Φοιτητικό, Άτομα άνω των 65)
Ομαδικό εισιτήριο: 7 ευρώ (για κρατήσεις 20 ατόμων και άνω)
ΑΝΕΡΓΟΙ: (για όλες τις παραγωγές του ΚΘΒΕ) Δωρεάν
Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή (για περιορισμένο αριθμό θέσεων)
Ώρες λειτουργίας Ταμείων:
Βασιλικό Θέατρο (Πλατεία Λευκού Πύργου):
Τρίτη έως Κυριακή: 8:30-21:30
Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών:
Τετάρτη έως Κυριακή 16:00-21:30
Μονή Λαζαριστών:
Τετάρτη έως Κυριακή: 17:00-21:30
Εκδοτήριο ΚΘΒΕ Πλατείας Αριστοτέλους:
Δευτέρα, Τετάρτη & Σάββατο: 10:00 – 15:30 Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή:10:00 – 14:00 & 17:30 – 20:00

 

ΜΟΥΣΙΚΗ :

·         Η ΣΟΔΘ στο Μέγαρο Μουσικής – συναυλία για τα 30 χρόνια ΣΟΔΘ

Η ΣΟΔΘ στο Μέγαρο Μουσικής – συναυλία για τα 30 χρόνια ΣΟΔΘ.

Συναυλία με έργα Gounod, Tchaikovsky, Khachaturian κ. α.

Διεύθυνση ορχήστρας Χάρης Ηλιάδης.

Βαλς δεν είναι μόνο Strauss.

Συμπαραγωγή: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης / Αντιδημαρχία Πολιτισμού     Δήμου Θεσ/νίκης

Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης

Μουσική Διεύθυνση Χάρης Ηλιάδης

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

10 ευρώ, 5 ευρώ (μειωμένο)

·         Αλλαγή του χρόνου στην Πλατεία Αριστοτέλους με τους Imam Baildi

Αλλαγή του χρόνου στην Πλατεία Αριστοτέλους με τους Imam Baildi!Ελάτε να        γιορτασάσουμε όλοι μαζί τον ερχομό του νέου έτους!

Κυριακή 31 Δεκεμβρίου

Batala: 20.00-21.00

DJ πάρτι: 21.00-23.00

Συναυλία με το συγκρότημα Imam Baildi 23.00-1.00

Πυροτεχνήματα: 24:00

Συναυλία με το συγκρότημα Imam Baildi

 

·         Παραμονές με το Trio Mousikanti στο Oval

Θεσσαλονικιώτικο ξεφάντωμα, μεσημέρι Παραμονής Χριστουγέννων και        Πρωτοχρονιάς στο Oval. Μαγκάλια, τσίπουρα, κρασιά, χορός. Ο Θάνος Γκιουλετζής και ο Αχιλλέας Σοφούδης είναι παλιοί γνώριμοί μας στο ζεστό και φιλόξενο χώρο του Oval. Τώρα η παρέα μεγάλωσε,τα τραγούδια πλήθυναν,τα χαμόγελα αυξήθηκαν,το κέφι αναστατώθηκε. Και ναι και ο Μανώλης Καραντίνης ήρθε… και οι Trio Mousikanti είναι εδώ! Οι Trio Mousikanti στην πόλη της Θεσσαλονίκης! Oval espresso bar με θέα τον Λευκό Πύργο και τον Θερμαϊκό!

Trio Mousikanti

Θάνος Γκιουλετζής – βιολί

Μανώλης Καραντίνης – μπουζούκι

Αχιλλέας Σοφούδης – πιάνο και τραγούδι

Διεύθυνση Φιλικής Εταιρείας 1. τκ 54622 Τηλ 2310-254533 email oval.thessaloniki@gmail.com  f/b ovalespressobar

 

 

ΕΚΘΕΣΗ:

·          Η έκθεση του Γιάννη Γαΐτη «Ανθρώπινα Τοπία» στη Θεσσαλονίκη

Η Γκαλερί Ειρμός φιλοξενεί την έκθεση του Γιάννη Γαΐτη «Ανθρώπινα Τοπία». Διάρκεια: έως 13 Ιανουαρίου 2018. Είσοδος ελεύθερη.

Η έκθεση παρακολουθεί την εξέλιξη των προβληματισμών του Γιάννη Γαΐτη σε επίπεδο μορφής αλλά και κοινωνικής παρατήρησης. Σε διαδοχικές προσεγγίσεις αναδύονται μοτίβα τα οποία συμπλέκονται και αναπτύσσονται σε μια ζωγραφική ιδιόλεκτο. Κέντρο ο άνθρωπος ως μονάδα αλλά και ως πλήθος που σταδιακά στιλιζάρεται και συμπυκνώνεται εν τέλει ως σύμβολο στο χαρακτηριστικό ανθρωπάκι – σήμα κατατεθέν της δουλειάς του Γαΐτη αλλά και αναπόσπαστο μέρος του αλφαβήτου της ελληνικής μεταπολεμικής τέχνης.

Ημερομηνίες :15 Δεκεμβρίου-13 Ιανουαρίου 2018

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Χώρος:Γκαλερί Ειρμός

ΤΡΊΤΗ / 11:00-14:00

ΤΡΊΤΗ / 18:30- 21:00

ΤΕΤΆΡΤΗ / 11:00-14:00

ΠΈΜΠΤΗ / 11:00-14:00

ΠΈΜΠΤΗ / 18:30-21:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ/ 11:00-14:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ/ 18:30-21:00

ΣΑΒΒΑΤΟ/ 11:00-14:00

 

  • “Μνημεία στις φλόγες” του 1917 στο Μπέη Χαμάμ

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης παρουσιάζει στο Μπέη Χαμάμ (Λουτρά Παράδεισος) την έκθεση: 1917: Μνημεία στις φλόγες. Το 1917 η Θεσσαλονίκη μετρούσε μόλις πέντε χρόνια στο ελληνικό κράτος. Η πόλη ισορροπούσε ανάμεσα στον πολυπολιτισμικό της χαρακτήρα και τη νέα ελληνική διοίκηση σε ένα περιβάλλον ρευστότητας που εντεινόταν από την εμπλοκή στο Μεγάλο Πόλεμο. Με τη φωτιά του Αυγούστου του 1917 σφραγίστηκε ένα άγνωστο για μας παρελθόν, δημιουργήθηκε, όμως, μια νέα πόλη. Πολλές από τις καθημερινές φωνές της πόλης του 1917 έχουν σωπάσει. Μουσουλμάνοι και Εβραίοι, με την ανταλλαγή των πληθυσμών το 1923 και το Ολοκαύτωμα το 1943, πλήρωσαν το βαρύτερο τίμημα στη μνήμη. Νησίδες μνήμης, σημεία αναφοράς και ιστορικές σταθερές, σε κάθε εποχή, σε κάθε αλλαγή, καταστροφή και ανασύνταξη της πόλης, ήταν και θα είναι τα μνημεία της. Ζωντανεύουν από τους ανθρώπους, αυτούς που έφυγαν και αυτούς που έρχονται, και διατηρούν ενεργή τη  μνήμη στην πόλη. Η έκθεση “Μνημεία στις φλόγες”παρουσιάζει απτά τεκμήρια για το πως επηρέασε το ιστορικό πρόσωπο της πόλης η πυρκαγιά του 1917.

Διάρκεια έκθεσης: 14 Δεκεμβρίου 2017 -31 Δεκεμβρίου 2018

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Μπέη Χαμάμ (Λουτρά Παράδεισος), Εγνατία και Μητροπολίτου Γενναδίου

τηλ.: 2310 226931

Πρόγραμμα:Δευτέρα έως Παρασκευή  10:00-13:00

 

  • Έκθεση του Γεώργιου Ιβάνωφ στο πολεμικό μουσείο της Θεσσαλονίκης

Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΙΒΑΝΩΦ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η έκθεση που φιλοξενήθηκε στο Πολεμικό Μουσείο με θέμα «Στον βωμό της Ελευθερίας, Γεώργιος Ιβάνωφ – Σαΐνοβιτς ήρωας δύο λαών» και εγκαινιάστηκε από τους Προέδρους της Δημοκρατίας των δύο χωρών Ελλάδας και Πολωνίας αντίστοιχα, θα παρουσιαστεί στο παράρτημα της Θεσσαλονίκης από 14 Δεκεμβρίου (ημέρα γενεθλίων του Ιβάνωφ) του 2017 έως και τις 4 Ιανουαρίου (ημέρα που εκτελέστηκε) του 2018.

Κατά το άνοιγμα και την παρουσίαση της έκθεσης, στις 14 Δεκέμβρη στις 17.00, στο Πολεμικό Μουσείο/Παράρτημα Θεσσαλονίκης, θα παρευρεθούν εκπρόσωποι της Πρεσβείας της Πολωνίας στην Ελλάδα, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Δήμου Θεσσαλονίκης, των στρατιωτικών αρχών της περιοχής, του αθλητικού σωματείο «ΗΡΑΚΛΗΣ» και μέλη της οικογένειάς του τιμώμενου ήρωα.

Η είσοδος στην έκθεση θα είναι δωρεάν και οι ώρες λειτουργίας της, οι εξής:

Δευτέρα: 11.00 έως 16.00

Τρίτη έως Σάββατο: 09.00 έως 17.00

Κυριακή και επίσημες αργίες: 09.00 έως 15.00’

 

LEAVE A REPLY