Για την ομάδα του NomikiThess

0
76

Το nomikithess.gr είναι μια ανεξάρτητη κι ανοιχτή ομάδα των φοιτητών της Νομικής του ΑΠΘ που ξεκίνησε το Σεπτέμβρη του 2012.

Η συντακτική ομάδα του site είναι μια ετερογενής ομάδα ανθρώπων με διαφορετικές ιδεολογικές και πολιτικές αποχρώσεις που τους ενώνει η ιδέα (και κυρίως η πράξη) ενός κόμβου από τους φοιτητές για τους φοιτητές, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων, την ενημέρωση και την αλληλοβοήθεια. Στη σελίδα θα βρεις χρήσιμο υλικό και συμβουλές για τα μαθήματα, προγράμματα και ανακοινώσεις, θα βρεις χώρο να εκφράσεις ελεύθερα τη γνώμη σου για οτιδήποτε σε απασχολεί, και θα μάθεις για τα πολιτικά, πολιτιστικά και νομικά τεκταινόμενα της σχολής μας (και όχι μόνο).

Ωστόσο δεν αποτελεί απλώς ένα χώρο στο διαδίκτυο, καθώς με εκδηλώσεις για επίκαιρα και διαχρονικά ζητήματα, νομικά και μη, με πρωτοβουλίες αλληλεγγύης και με πάρτυ που άφησαν ιστορία συμμετέχει και στην υλική πραγματικότητα της σχολής.

Κόντρα στην τάση που θέλει τους φοιτητές να αφιερώνουν όλη τους τη ζωή στα μαθήματά τους, αποξενωμένοι από τους γύρω τους, τις δυνατότητες και τις ανάγκες της φοιτητικής καθημερινότητας, εμείς επιδιώκουμε την επιστροφή του φοιτητή στη σχολή του: το ζωντάνεμα του συλλόγου του, την ενασχόλησή του με την πολιτική, τον πολιτισμό, τις επιστήμες, τη διάδρασή του με τους γύρω του.

Η συντακτική ομάδα είναι ανοιχτή και πραγματοποιεί ανοιχτές συναντήσεις στο χώρο του Συλλόγου Φοιτητών Νομικής (στη φιστικί-πόρτα).

 

LEAVE A REPLY