Για την αναστολή διανομής συγγραμμάτων για το χειμερινό εξάμηνο-Ανακοίνωση του Αριστερού Δικτύου Νεολαίας

0
72

Δεν θα μας πάρουν και το βιβλίο από το χέρι!

 

Για την αναστολή διανομής συγγραμμάτων για το χειμερινό εξάμηνο
Και ενώ «έρχεται η ανάπτυξη» και πανηγυρίζουμε το «τέλος της κρίσης», πληροφορούμαστε την αναστολή διανομής πανεπιστημιακών συγγραμμάτων στους φοιτητές και τους σπουδαστές της χώρας για το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2017-2018,  που αποφασίστηκε κατά την έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων (ΣΕΕΒΙ).
Στην απόφασή του ο ΣΕΕΒΙ αναφέρει ότι «το υπουργείο Παιδείας καθυστερεί πρωτοφανώς την εκπλήρωση των υποχρεώσεών του απέναντι στον κλάδο. Από τη στιγμή που οι οικονομικές υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας εξετάζουν σήμερα (Οκτώβριος 2017) την αποπληρωμή τιμολογίων που αφορούν στο εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2015-2016 (!!!), γίνεται εύκολα κατανοητή σε όλους η δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο κλάδος».
Ας είμαστε σαφείς. Η κυβέρνηση για να πανηγυρίσει πλεονάσματα στον προϋπολογισμό της τάξης του 3,57% για το έτος 2017-2018, είναι διατεθειμένη να περικόψει από παντού. Και αφού έκοψαν και κόβουν από δημόσιες δαπάνες, κοινωνικές παροχές, μισθούς και συντάξεις, τώρα έχουν το θράσος να παίζουν και με τα βιβλία μας.
Γιατί πλέον, κανείς δεν ενδιαφέρεται για τις σπουδές μας, για το αν υπάρχουν καθηγητές, αν λειτουργούν τα εργαστήρια, αν υπάρχουν επαρκείς εστίες, αν λειτουργούν οι λέσχες, αν μπορούμε να μετακινηθούμε καθημερινά για να πάμε στη σχολή μας. Το μόνο που μετράει είναι να εμφανίσουν πλεονάσματα, ακόμα και αν χρειαστεί να μείνουμε χωρίς βιβλία για έναν, δύο μήνες ή ακόμα και ολόκληρο το έτος.
Και επειδή η κυβέρνηση και ο υπουργός νομίζουν ότι απευθύνονται σε αφελείς. «Τι να τα κάνεις τα συγγράμματα αφού υπάρχουν σημειώσεις για να περάσεις ένα μάθημα», θα αρχίσει να ψιθυρίζεται σε λίγο. Παίζουν με τη φωτιά και καλά θα κάνουν να το καταλάβουν άμεσα. Τους προειδοποιούμε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μείνουμε χωρίς συγγράμματα φέτος. Δεν υπάρχει περίπτωση να πληρώσουμε εμείς για τα βιβλία μας.
Άμεσα κάθε Φοιτητικός Σύλλογος πρέπει να συζητήσει και να τοποθετηθεί πάνω στο ζήτημα. Τα Δ.Σ. των συλλόγων να συνεδριάσουν και να πάρουν αποφάσεις. Σε κάθε σχολή να γίνουν Γενικές Συνελεύσεις και να συζητήσουμε μεταξύ μας. Κάθε συνέλευση καθηγητών τμήματος, κάθε πρόεδρος και πρύτανης οφείλει να πάρει άμεσα θέση ενάντια στην υποβάθμιση των σπουδών μας, διαφορετικά θα είναι απέναντί μας.
Δεν θα πληρώσουμε εμείς τα σπασμένα των πλεονασμάτων!
Ούτε σκέψη να πληρώσουν οι φοιτητές για τα βιβλία!
Να λυθεί άμεσα το ζήτημα της παροχής των συγγραμμάτων πριν ανοίξει ο «Εύδοξος»!

Advertisements

LEAVE A REPLY