Τελικός μουντιάλ για χαλαρά νεύρα

0
89

Τελικός μουντιάλ σήμερα και δεν στενοχωριόμαστε που τελειώνει η φασάρα αλλά χαιρόμαστε που τη ζήσαμε. Με την ελπίδα να σας έχουν μείνει λεφτά για διακοπές ή για το αναγκαίο βδομαδιαίο τσίπουρο θα δώσουμε 2 σημεία μπας και γυρίσει ο Ιούλιος 180 μοίρες όπως ο Αλέξης ο Τσίπρας γύρισε τον -δημοψησματικό- Ιούλιο του 2015 (χωρίς έρπη αυτή τη φορά-ελπίζουμε).

Γαλλία – Κροατία λοιπόν, ζευγάρι τελικού που για όποιον δεν είχε ζωή και παρακολούθησε το μουντιάλ δεν είναι εντελώς ανεξήγητο. Από τις πιο ποιοτικές ομάδες, με παίκτες ιδίως νέους και φιλόδοξους η μεν, έμπειρους και με σημαντικές παραστάσεις η δε. Η δημοκρατική και πρώην αποικιοκρατική Γαλλία στο ρόλο του φαβορί ενάντια στην Κροατία, που αγαπά λίγο τους αρχαιοελληνικούς χαιρετισμούς και ενίοτε τραγουδά και κανα φιλοναζιστικό τραγουδάκι στα αποδυτήρια.

Σε κάθε περίπτωση θα αναγκαστούμε να χωρίσουμε, όσο γίνεται την κλίνουσα προς τη Γαλλία καρδιά (που πονάει όταν ψηλώνει) και να διαβάσουμε τις αποδόσεις και τα ποδοσφαιρικά μέχρι τώρα δείγματα των δύο ομάδων. Ως εκ τούτου προκρίνουμε ως επιλογή το Χ2 υπέρ της Κροατίας, η οποία παρά την συσσωρευμένη κόπωση από τις 3 παρατάσεις που έχει παίξει έχει δείξει ότι μπορεί να επιβάλλει το δικό της ρυθμό και μια Γαλλία που φαίνεται να φοβάται να πάρει πρωτοβουλίες (Ντεσαμπ σε ψάχνουμε) και να αξιοποιήσει τα αδιαμφησβήτητα δημιουργικά της κάλλη.

Με τον κίνδυνο να κατηγορηθούμε για στυγνό εμπειρισμό θα ρίξουμε μια ψιλή στη νίκη της Γαλλίας στο ημίχρονο, δεδομένου ότι η Κροατία συνηθίζει να τρώει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο πρώτη γκολ.

LEAVE A REPLY