Εκδήλωση Bloco Νομικής την Δευτέρα 5/3 με τίτλο: “Μακεδονικό”: Η λύση μέσα απο την αλήθεια

0
173

Πρόσκληση σε εκδήλωση BLOCO Νομικής:  «Μακεδονικό»: Η λύση μέσα από την αλήθεια

Δευτέρα 5/3, Κτήριο ΝΟΠΕ, Αίθουσα 320, 18:00

Πολιτικές αντιπαραθέσεις, διπλωματικές επαφές, διεθνείς διαπραγματεύσεις, 2 αμφιλεγόμενα και προβληματικά, άλλα αν μη τι άλλο μαζικά για τα δεδομένα της εποχής συλλαλητήρια… Όλα αυτά συνηγορούν ότι το  «Μακεδονικό» ζήτημα έχει επανέλθει για τα καλά στην επικαιρότητα. Σχεδόν τρεις δεκαετίες μετά την έναρξη των συζητήσεων για την ονομασία του κράτους των Σκοπιών, έπειτα από πολιτικές αναταράξεις, «εθνικιστικές» κορώνες και πολλές διπλωματικές αποτυχίες το ζήτημα παραμένει ανοιχτό και τα ερωτήματα πολλά.

Μακριά από πολιτικές απλουστεύσεις, λαϊκισμούς και διάθεση πατριδοκαπηλείας, είναι εξαιρετικά κρίσιμο στην παρούσα συγκυρία να δομηθεί ένας ανοιχτός κοινωνικός διάλογος γύρω από το θέμα με στόχο την ενημέρωση και την ανταλλαγή απόψεων έτσι ώστε αυτό το «εθνικό» ζήτημα να αναλυθεί νηφάλια και με πυξίδα την ιστορική αλήθεια. Η διερεύνηση των πολιτικών-οικονομικών εξελίξεων στα Βαλκάνια, η αναδρομή στις ιστορικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, οι διπλωματικές απόπειρες του παρελθόντος, αλλά και ο ρόλος του Διεθνούς Δικαίου αποτελούν τα μοναδικά «εργαλεία» τα οποία μπορούν να ανοίξουν τον δρόμο προς μια λύση που θα προάγει την συνεργασία μεταξύ των δύο λαών και την εμπέδωση της πολιτικής σταθερότητας στα Βαλκάνια.

Ως BLOCO Νομικής παίρνουμε την πρωτοβουλία να ανοίξουμε αυτό το διάλογο στην σχολή μας. Καλούμε, λοιπόν, τους συμφοιτητές και τις συμφοιτήτριες μας να συμμετάσχουν στην εκδήλωση-συζήτηση που διοργανώνει το σχήμα μας με τίτλο «”Μακεδονικό”: Η λύση μέσα από την αλήθεια» που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 5 Μαρτίου στο κτίριο της ΝΟΠΕ (αίθουσα 320) στις 18:00.

Άρης Στυλιανού – Αναπληρωτής Καθηγητής στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Α.Π.Θ.

Κωνσταντίνος Τσιτσελίκης – Καθηγητής ΠΑΜΑΚ – Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών

BLOCO Δίκτυο Σχημάτων Ριζοσπαστικής Αριστεράς 

LEAVE A REPLY