Εκδήλωση με θέμα τα Νομικά και πραγματικά προβλήματα της υποχρεωτικής διαμεσολάβησης

0
86

Η Κίνηση Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων σας προσκαλεί στην εκδήλωση με θέμα “τα Νομικά και πραγματικά προβλήματα της υποχρεωτικής διαμεσολάβησης”. Ο θεσμός της υποχρεωτικής διαμεσολάβησης ως ένας θεσμός που εισήχθη με την διαδικασία του κατεπείγοντος και ευνοεί μονάχα τα μεγάλα διαμεσολαβητικά κέντρα, είναι ένα ακόμα βήμα προς την υποτίμηση, την υποβάθμιση και την αποδόμηση του δικηγορικού επαγγέλματος. Δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερυς βραχνάδες για τον επαγγελματία δικηγόρο που πρέπει να λογοδοτήσει σε έναν ιδιώτη διαμεσολαβητή – εταιρία, ενώ συνεπάγεται ακόμα μεγαλύτερο κόστος με μικρότερες εγγυήσεις για τους πολίτες.

Στην εκδήλωση θα αναδείξουμε τα πρακτικά και δικαιοπολιτικά προβλήματα του θεσμού της διαμεσολάβησης, στο φόντο της διάλυσης του δικηγορικού επαγγέλματος και της μνημονιακής τραπεζοποίησης της δικαιοσύνης. 

Η Κίνηση Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων είναι μια ομάδα νέων νομικών της δουλειάς, που βιώνουμε καθημερινά τα προβλήματα της υποαμοιβής, της επιβίωσης με 200 και 300 ευρώ, της επισφάλειας, των εξαντλητικών ωραρίων, της υποτίμησης ολοκλήρου του επαγγέλματος. Για να κοιτάξουμε στα ματια τα κρίσιμα ζητήματα της επαγγελματικής μας προοπτικής, με άξονα την συλλογική οργάνωση και επαφή όλων των νέων νομικών.

LEAVE A REPLY